Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Zrádné ostružiny

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Zrádné ostružiny

Blížil se konec prázdnin a jednoho krásného srpnového odpoledne si děti vyšly do lesa na ostružiny.Pan Mrkvička,který pracoval v lese jako lesník,jim poradil,kde nasbírají ty nejsladší.A nezapomněl je ani upozornit,že rostou na příkré kamenité stráni a ať si dávají pozor!Vyslechly si všechna poučení,jak se mají v lese chovat,ale nevěnovaly jim moc pozornosti,protože už se nemohli dočkat,až ostružiny ochutnají.

Vydaly se konečně na cestu,ale nezapomněly se ani rozloučit s rodiči,kteří o ně budou mít určitě velký strach.Děti přešly silnici,která byla hned u domu a jeden po druhém překonávaly strouhu,která jim jako poslední bránila dostat se do lesa.Po chvíli namáhavé cesty se dostaly pod,už lesníkem popisovanou, stráň.Všichni se podívali nahoru a z hrůzou zjistili,že aby se dostali k vysněným ostružinám,budou muset vylézt přes všechny kameny,na které si měli dávat takový pozor.

Konečně se dostaly nahoru a začaly s chutí sbírat ostružiny. Sbíraly je nejdříve do pusy,pak na cestu a rodičům,ale úplně zapomněly na rady pana Mrkvičky.

Část dětí přešla na jiný keř,protože tam bylo ostružin stále dost.Jenom sbíraly a sbíraly…Najednou se ozval strašlivý výkřik:,,Pozor zmije!“Děti stojí jako z kamene.

Rychle sbíhají z kamenité stráně zpět do hustého lesa.Naštěstí se nikomu nic nestalo,za co mohly být jedině rádi.Ale trvalo dost dlouho než se podařilo uklidnit nejmladší děti,protože právě ty z toho všeho budou mít určitě ještě dlouho noční můry.

Nikdo neměl ani pomyšlení dále sbírat,a tak se vrátily domů.Tam už je čekala maminka,a když viděla jejich zničené tváře,hned se ptala co se stalo,ale nikomu se o tom moc mluvit nechtělo.Teď už všichni alespoň ví,že když se jim někdo snaží říct na co si mají dávat pozor,musí ho vnímat!!

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT